Stichting Kansen voor Oeganda Afbeeldingen Oeganda

Nieuwsbrief augustus 2011

Stichting Kansen voor Oeganda - goed doel ANBI
 

Nieuwsbrief augustus 2011

U ontvangt deze nieuwsbrief als donateur of geïnteresseerde in Stichting ‘Kansen voor Oeganda’. De stichting ondersteunt de projecten van dr. Paul Namwanja en zijn team uit Kampala, de hoofdstad van Oeganda. We hebben dr. Paul gevraagd om ons foto's, namen en functies van het team te sturen. Hier de foto's van het team. De projecten bieden directe medische hulp aan HIV geïnfecteerde gezinnen, geven voorlichting en bieden thuiszorg. Geïnspireerd door het werk van dr Paul en zijn medewerkers hebben Roos Bots en haar opa Nic van der Voort in 2009 de stichting Kansen voor Oeganda opgericht. De stichting zorgt er voor dat elke gedoneerde Euro ook werkelijk in Oeganda terechtkomt.

Ondanks de rumoerige politieke situatie in Oeganda, de oppositie heeft het ook daar moeilijk, heeft het team van dr. Paul het afgelopen jaar veel nuttige zorg geleverd. De politieke onrust in combinatie met de financiele crisis hebben ervoor gezorgd dat de prijzen enorm gestegen zijn. Hierdoor nemen ook de kosten toe die het team van dr.Paul maken.

Een laptop

laptopIn het voorjaar stokte plotseling de communicatie met Oeganda. De pc van dr Paul was gecrasht. Voor elk bericht moest hij naar een internetcafé in Kampala. Daarop besloten we op zoek te gaan naar een betaalbare laptop. De firma Notebook and More uit Leiden was bereid voor het goede doel een hele grote korting te geven. Op de foto een blije dr Paul achter zijn nieuwe HP laptop.

Sparen voor de waterput

In december meldden wij je dat Dr. Paul graag in verschillende dorpen waterputten zou willen realiseren. Schoon water heeft immers een positieve invloed op de volksgezondheid. Er hangt echter wel een fors prijskaartje aan. Het bouwen van een put kost ongeveer € 2.000,-. 

waterwell2

Op de foto eigenhandig gefotoshopte artistieke impressie door dr. Paul van de waterput. Het is een groot betonnen open waterbassin, die zich tijdens op natuurlijke wijze vult en voldoende watervoorraad heeft om het jaar door te komen. Een duurzame oplossing zonder exploitatiekosten. Inmiddels hebben we al enkele donaties voor dit doel ontvangen, maar het is nog niet genoeg. We moeten even doorsparen. Jouw donatie voor dit doel is dan ook meer dan welkom.

----Steun ons met je donatie----

en ga hier naar de website

 


 
Facebook websiteman - eenvoudig betaalbaar CMS