Stichting Kansen voor Oeganda Afbeeldingen Oeganda

Nieuwsbrief kerst 2011

Stichting Kansen voor Oeganda - goed doel ANBI
 

Nieuwsbrief kerst 2011

Je ontvangt deze nieuwsbrief als donateur of geïnteresseerde in Stichting ‘Kansen voor Oeganda’. Onze stichting ondersteunt de projecten van dr. Paul Namwanja en zijn team uit Kampala, de hoofdstad van Oeganda. De projecten bieden directe medische hulp aan HIV geïnfecteerde gezinnen, geven voorlichting en bieden thuiszorg. Geïnspireerd door het werk van dr Paul en zijn medewerkers hebben wij, Roos Bots en haar opa Nic van der Voort, in 2009 de stichting Kansen voor Oeganda opgericht. We zorgen er voor dat elke gedoneerde Euro ook werkelijk in Oeganda terechtkomt.

Een nieuwe auto voor de projecten van dr Paul Namwanja

IMG_1892


Kansen voor Oeganda heeft het mogelijk gemaakt dat dr. Paul Namwanja en zijn team een nieuwe auto konden aanschaffen. Hun oude Golf had het langzamerhand begeven. De keuze is gevallen op een 10 jaar oude Mitsubishi Dion 4 wheel drive, die dr. Paul zelf heeft geïmporteerd uit Japan. Kansen voor Oeganda betaalde de aanschaf en dr Paul betaalde het verschepen. De auto wordt wekelijks gebruikt voor de ambulante projecten. Dr. Paul en zijn team bezoeken de dorpen voor het geven van voorlichting en het bieden van medische zorg aan de locale bevolking. Op de foto de locale bevolking rondom de nieuwe auto.

 

 

Biggetjes geschonken en veel zorg geleverd

IMG_1893In het najaar heeft dr. Paul weer een serie biggetjes geschonken aan met HIV/AIDS geinfecteerde gezinnen. Dergelijke gezinnen verliezen vaak inkomsten, omdat de ouders te ziek zijn om te werken. Hierdoor kunnen ze de basisbehoeften en de school voor de kinderen niet meer betalen. Door met de big te gaan fokken kan het gezin langzamerhand weer zelfvoorzienend worden. Hierdoor kunnen de families financieel enigszins rondkomen en kunnen de kinderen gewoon weer naar school. Op de foto ouders met hun nieuwe biggetjes.
Ook in 2011 hebben de projecten weer heel veel medische zorg geleverd, mogelijk gemaakt door de bijdragen van onze donateurs. Wij schonken onder andere biggen, heel veel medicijnen, benzine zodat er naar de community centers gereden kon worden, boeken voor school, musquito netten en zoals we in de vorige nieuwsbrief berichtten de laptop begin dit jaar. We zijn nog hard aan het sparen voor een waterput. We verwachten met dit project het komend jaar te kunnen starten.

Volg ons ook op Facebook

Sinds deze week kan je ons ook op Facebook volgen!

Kerstcadeautip

Natuurlijk is jouw kerstdonatie ook dit jaar weer van harte welkom. Daarbij willen we je nog een origineel kerstcadeau idee aan de hand doen: Geef een biggetje of een geit cadeau aan je vrienden of familie. Ga naar onze webwinkel. Koop een big of een geit en print de email die je ontvangt uit en doe hem in een cadeau enveloppe.

En natuurlijk.....je kerstdonatie is van harte welkom. Klik hier om naar onze donatiepagina te gaan.

Rest ons om je mede namens dr Paul Namwanja en zijn team hele fijne feestdagen toe te wensen en alle goeds voor 2012. 

 

Stichting Kansen voor Oeganda,
Roos Bots, Nic van der Voort en Wilbert Bots

 

-----------------------------------------------------------------------------------------

 
Facebook websiteman - eenvoudig betaalbaar CMS