Stichting Kansen voor Oeganda Afbeeldingen Oeganda

Nieuwsbrief december 2012

Stichting Kansen voor Oeganda - goed doel ANBI
 

Nieuwsbrief december 2012

Je ontvangt deze nieuwsbrief als donateur of geïnteresseerde in Stichting ‘Kansen voor Oeganda’. Onze stichting ondersteunt de projecten van dr. Paul Namwanja en zijn team uit Kampala, de hoofdstad van Oeganda. De projecten bieden directe medische hulp aan HIV geïnfecteerde gezinnen, geven voorlichting en bieden thuiszorg. Geïnspireerd door het werk van dr Paul en zijn medewerkers hebben wij, Roos Bots en haar opa Nic van der Voort, in 2009 de stichting Kansen voor Oeganda opgericht. We zorgen er voor dat elke gedoneerde Euro ook werkelijk in Oeganda terechtkomt.

Mooie giften in 2012

Kansen voor Oeganda heeft het afgelopen jaar verschillende grote giften ontvangen. Een gift is ontvangen van Vopac Nederland en speciaal bedoeld om in de regio waar wij werkzaam zijn waterputten te realiseren. Wij onderzoeken momenteel, met ondersteuning van Foundation Connectinternational, de technische mogelijkheden voor de realisatie van waterputten. Er wordt gekeken naar de plaatselijke omstandigheden, struktuur en steenlagen, diepte van van de waterbron en welke materialen voor een pomp, hand-boren/ graven of touwpompen lokaal beschikbaar zijn. Connectinternational benadrukt dat we niet alleen oog moeten hebben voor de nodige expertise voor aanleg, maar dat ook het onderhoud op de lange termijn gewaarborgd moet zijn. In 2013 hopen we met dit project een start te kunnen maken.

Nieuw initiatief: een landbouwproject

Naast het bieden van medische hulp aan de door HIV/AIDS geïnfecteerde gezinnen, is Kansen voor Oeganda ook gericht op het bieden van economische ondersteuning. Op deze manier stimuleren we dat deze gezinnen weer in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien en niet meer afhankelijk zijn van onze hulp.

Vanuit deze visie is een nieuw idee ontstaan, dat inmiddels in uitvoering is. We ontvingen een grote donatie van het Ignatiushuis en de Protestantse Gemeente Oud Beijerland. Hiermee konden we twee groepen van 15 gezinnen in staat stellen om groente te te verbouwen. Voor elke groep is in de vorm van microkrediet voldoende budget beschikbaar voor scholing en zaden. Elke groep heeft een groepsleider die verantwoordelijk is voor de financiën en de administratie. Op de foto een deelnemer aan het project die trots haar verbouwde groente laat zien. In december starten de deelnemers aan het project met het terugbetalen van het krediet. De opbrengst hiervan wordt in het komende groeiseizoen ingezet voor nieuwe micro kredieten. In het fotoboek meer foto's over dit succesvolle project.
Omdat Kansen voor Oeganda in 2012 vooral heeft gefocussed op het landbouwproject zullen alle in 2012 door de donateurs geschonken dieren in 2013 aangeschaft worden.   

Rest ons om je te bedanken voor je steun en de beste wensen voor 2013, ook namens dr. Paul Namwanja en zijn medewerkers.


En natuurlijk.....je kerstdonatie is van harte welkom. Klik hier om naar onze donatiepagina te gaan.


 


 
Facebook websiteman - eenvoudig betaalbaar CMS