Stichting Kansen voor Oeganda Afbeeldingen Oeganda

Nieuwsbrief kerst 2013

Stichting Kansen voor Oeganda - goed doel ANBI
 

Nieuwsbrief kerst 2013

Je ontvangt deze nieuwsbrief als donateur of geïnteresseerde in Stichting ‘Kansen voor Oeganda’. Onze stichting ondersteunt de projecten van dr. Paul Namwanja en zijn team uit Kampala, de hoofdstad van Oeganda. De projecten bieden directe medische hulp aan HIV geïnfecteerde gezinnen, geven voorlichting en bieden thuiszorg. Geïnspireerd door het werk van dr Paul en zijn medewerkers hebben wij, Roos Bots en haar opa Nic van der Voort, in 2009 de stichting Kansen voor Oeganda opgericht. We zorgen er voor dat elke gedoneerde Euro ook werkelijk in Oeganda terechtkomt.


Je kerstdonatie is van harte welkom. Klik hier om naar onze donatiepagina te gaan.


Voorlichting en medicijnverstrekking

De belangrijkste activiteit was ook in 2013 het geven voorlichting over HIV en testen mensen op HIV en het verstrekken van medicijnen. Bijna wekelijks bezocht Dr. Paul Namwanja en zijn team gemeenschappen in de regio van Kampala, waar zij de patiënten ontmoeten in dorpshuizen of gewoon in de open lucht onder een boom op een dorpsplein. De auto die wij in 2011 met hulp van u hebben geschonken, waarmee de dorpen worden bezocht, heeft zijn geld al meer dan opgebracht!

Landbouwproject

Kansen voor Oeganda initieert ook projecten, waarbij de ouders, die als gevolg van HIV/Aids infecties niet meer in staat zijn om te werken, gestimuleerd worden om in hun eigen levensonderhoud te voorzien en daardoor niet meer afhankelijk zijn van onze hulp. Zo ontstond eind vorig jaar, naast het big-geit-schaap project, het landbouwproject. Wij stelden een krediet beschikbaar voor de aankoop van plantgoed en zaden en scholingsactiviteiten. In 2013 participeren inmiddels 43 gezinnen in het project! Er worden volop kool, tomaten en zoete aardappelen geteeld. De opbrengst wordt verdeeld onder de gezinnen, er wordt geld gereserveerd voor de aanschaf van nieuw zaad een plantgoed en voor het terugbetalen van het krediet.

Outreach_2013

Af en toe koopt dr. Paul voor educatie materiaal voor de scholen in de regio. Op de foto zie je dr Paul omringt door blije scholieren! 

Rest ons om je te bedanken voor je steun en de beste wensen voor 2014, ook namens dr. Paul Namwanja en zijn medewerkers.


En natuurlijk.....je kerstdonatie is van harte welkom. Klik hier om naar onze donatiepagina te gaan.


 
Facebook websiteman - eenvoudig betaalbaar CMS